Electronica pentru incepatori – Introducere

ELECTRONICA PENTRU INCEPATORI

Te-ai gandit sa iti construiesti propriul dispozitiv electronic? Te-ai intrebat cum functioneaza tranzistorii, condensatorii sau alte circuite integrate in electronica? Vrei sa afli cum se efectueaza lipiturile corecte sau cum sa construiesti singur cablaje imprimate?

Ai ajuns in locul potrivit.

In articolele urmatoare vei afla metodele si principiile pe care se bazeaza electronica moderna. Toate aceste articole vor fi scrise intr-un mod prietenos pentru o mai buna intelegere a cititorului.

De ce electronica?

In primul rand electronica este amuzanta. Ai posibilitatea sa construiesti dracii care bipuie, canta, lumineaza sau se misca prin camera.

Produsele electronice sunt peste tot in jurul nostru. Unii oameni se multumesc doar sa le foloseasca, iar altii vor sa afle si cum functioneaza. Daca citesti aceste randuri, evident, faci parte din cea de a doua categorie.

Electronica a avansat uimitor in ultimii ani, iar pretul componentelor a scazut, asa ca poti cu putini bani sa construiesti tot soiul de chestii haioase.

In caz ca iti cauti un nou hobby interesant si ieftin – electronica e solutia.

Inca un avantaj al electronicii este ca daca stapanesti bine acest domeniu, ai sansa sa iti gasesti un job bine platit.

Siguranta e pe primul loc !

Sa citesti despre electronica e destul de sigur. Cel mai rau ce se poate intampla e sa iti obosesti ochii prea mult de la atata citit noaptea :D
Pe de cealalta parte , proiectarea si realizarea circuitelor electronice, reprezinta o problema mai serioasa. In spatele acestui hobby stau uneori tensiuni inalte cu ajutorul carora te poti electrocuta; pistoale de lipit care te pot arde, sau bucati de fire ce iti pot sari direct in ochi cand incerci sa le tai cu cutterul de exemplu.

Siguranta este numarul unu in electronica si vei putea citit masuri de siguranta intr-unele din articolele urmatoare.

Citeste articolul urmator : De la electroni la electronica

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment

Current month ye@r day *